slider

Gazononderhoud
De Gazononderhoudspecialist!

Wij zijn specialisten als het aankomt op gazononderhoud. Met een mooi groen gazon maken wij u en onszelf ook blij! Dit doen wij door de volgende werkzaamheden uit te voeren:

 

 • Bemesten
  Wij gebruiken DCM meststoffen. 100% organische meststoffen die zorgen voor voor een mooie groene mat. De meststoffen zijn zo samengesteld dat bemesting langzaam werkt. Geen extreme uitloop na een mestbeurt, maar mooie constante groei over een lange periode.

 

 • Maaien
  Voor een gezond en egaal gazon moet er veel gemaaid worden. Zeker in het voorjaar en de zomer groeit het gras waar je bij staat! Door regelmatig te maaien krijg je mooi dik gras.

 

 • Beluchten
  Als het gras een tijd niet gemaaid wordt, kan er mos ontstaan en kan het gazon vervilten. Dan stapelen lagen platgetrapt gras of mos zich op, en begint de onderste laag te verteren. Om ervoor te zorgen dat overal genoeg licht en zuurstof komt is het belangrijk om regelmatig het gazon te beluchten.

 

 • Verticuteren
  Om vervilting tegen te gaan moet je ook verticuteren. Op een verticuteermachine zitten scherpe messen waarmee door de grasmat en de bodem gesneden kan worden. Net als bij beluchten krijgt de onderste laag zo weer zuurstof en voedingsstoffen binnen. Door te verticuteren ga je mosgroen tegen en wordt de wortelgroei gestimuleerd. De beste periode om uw gazon te laten verticuteren is in het voor- of najaar.

 

 • Beregening
  Voor gazon onderhoud is ook het juist bedienen van de beregening heel belangrijk. Vaak wordt er teveel beregend, waardoor een natte bodem ontstaat. Hierdoor wordt de grasmat ‘lui’, omdat de wortels niet meer op zoek hoeven naar water. Ook hiermee helpen wij u graag.

 

 

Onze gazonexpert Ronald maait in een handomdraai een mooi gestreept of geblokt patroon in uw gazon

Offerte aanvragen

Impressies

Ontwerp en aanleg pergola

Aanleg tuin Doorn

Sfeervolle Tuin

Aanleg tuin Langbroek

Tuin ontwerp Langbroek

Tuin aanleg Leersum

Bekijk hier alle impressies