slider

Wie zijn wij
Ervaring en kennis

Wie in de regio Utrechtse Heuvelrug hulp in de tuin nodig heeft, hoeft niet lang te zoeken. Wim en zijn hoveniers zijn inmiddels al zo’n 30 jaar bezig. Een schat aan ervaring en kennis dus!

 

Een bijzondere band met de klant
Merkens Hoveniers telt inmiddels zo’n 700 klanten. Bij sommigen komen wij al jaren over de vloer. Zo werkt hovenier Ton al sinds de oprichting elke vrijdag bij dezelfde klant. Zo’n lange samenwerking schept een vertrouwensband.

Onze klanten weten wie er over de vloer komt en wat voor kwaliteit wij leveren.

 

Afspraak is afspraak
Wij zijn rechtdoorzee. Door jarenlange ervaring weten we wat wij kunnen en waar onze grenzen liggen. Zo weet u altijd precies waar u voor tekent bij ons.

 

Duurzaam werken
We zijn al aardig wat jaar bezig, maar stilstaan doen we zeker niet! Duurzaamheid voor onze medewerkers en het milieu is belangrijk voor ons. We investeren in apparaten die fysiek zwaar werk voor onze hoveniers verlichten, zoals tegels leggen. En inmiddels is het grootste deel van ons gereedschap elektrisch. Dus geen vieze uitstoot van motors meer, en geen lawaai. Wel zo prettig voor de klant en voor ons!

 

Een korte geschiedenis

 

De Gooijerdijkboerderij
Merkens Hoveniers is in 1979 opgericht door Wim Merkens. Allereerste locatie: boerderij de Vaart op de Gooijerdijk in Langbroek, de boerderij van zijn ouders. “Hier begon ik planten en bloembollen te verkopen, nou ja mijn moeder meestal, ha!” vertelt Wim. De klantenkring die hij als hovenier in loondienst had opgebouwd vormde de basis voor het bedrijf.

 

Skoda

De voormalige bedrijfsauto

Hovenier Ton sloot zich in 1980 al aan bij het bedrijf. Wim herinnert het zich nog goed: “Zijn vader zette hem in een oude Daf 33 af op de boerderij. Zei dat zijn zoon moest gaan werken!”.

 

 

 

Rodestijnselaan

Twee broers
In 1982 verhuisde Merkens Hoveniers naar de Rhodensteijnselaan in Langbroek. Het hoveniersbedrijf had er nu ook een klein tuincentrum bij. Hier was genoeg ruimte om ook kerstbomen en bestratingsmiddelen te verkopen. In 1984 sloot broer Hans zich bij het bedrijf aan. Deze samenwerking liep tot 2004, toen de broers het bedrijf splitsten. Wim het hoveniersbedrijf, Hans het tuincentrum. Allebei de bedrijven zijn nu nog steeds te vinden in het hart van Langbroek.

 

 

De nieuwe generatie
Geert-Willem, één van de zoons van Wim, is sinds 2009 hovenier bij het bedrijf. Inmiddels zijn ze samen eigenaar en heeft Wim in Geert-Willem zijn opvolger al in huis!

Offerte aanvragen

Impressies

Ontwerp en aanleg pergola

Aanleg tuin Doorn

Sfeervolle Tuin

Aanleg tuin Langbroek

Tuin ontwerp Langbroek

Tuin aanleg Leersum

Bekijk hier alle impressies